7 aandachtspunten bij het inhuren van een schoonmaakster voor uw huis

apr 15, 2021

Met werk en andere verplichtingen heb je niet veel tijd om het huishouden te doen! Voor sommigen lijkt het misschien een luxe, maar als u een schoonmaker of schoonmaakdienst heeft die u regelmatig helpt tijd te besparen, kan dit een aanzienlijk voordeel opleveren.

Maar het vinden van een betrouwbare en goede schoonmaker of schoonmaakdienst kan een uitdaging zijn, vooral als het de eerste keer is dat u iemand inhuurt. U geeft tenslotte een persoon volledige toegang tot uw huis en dit kan een beetje ongemakkelijk zijn.

 

Maar hier zijn 7 punten om u te helpen de juiste schoonmaker te kiezen:

 

1. Bepaal wat voor soort schoonmaakdienst u wilt

Wat past het beste bij u, het inhuren van een schoonmaakdienst of een particuliere schoonmaker? Beide hebben voordelen, een schoonmaakdienst mag dan wat meer kosten, maar ze zorgen ervoor dat er altijd iemand komt opdagen om schoon te maken en jij bent niet verantwoordelijk voor de medewerker. Het inhuren van een privé-schoonmaker kan u wat geld besparen en het kan zijn dat het beter voelt  als elke keer dezelfde persoon komt.

 

2. Vraag om referentie

Welke optie u ook kiest, u zult ze willen inhuren via aanbevelingen. Uw beste bronnen hiervoor zijn familie, vrienden, buren en collega’s. Persoonlijke aanbevelingen zijn de beste manier om vooraf inzicht te krijgen in iemands arbeidsethos en betrouwbaarheidsniveau.

 

3. Stel duidelijke verwachtingen

Voordat u iemand inhuurt om uw huis schoon te maken, moet u een duidelijke lijst maken van wat u wilt en moet doen. Zo is uw schoonmaker op de hoogte van uw verwachtingen en kunt u samen een realistisch plan opstellen. Zorg ervoor dat uw lijst gedetailleerd is en zelfs de kleinste klus bevat.

 

4. Plan een meet-and-greet

Het maakt niet uit of u een dienst of een particulier inhuurt, u moet contact opnemen met de provider. Bekijk uw lijst met behoeften en verwachtingen. Doe een complete kamer-voor-kamer-doorloop en leg uit waar je “kieskeurig” over bent en hoe je de schoonmaak gedaan wilt hebben. Krijg een indruk van hoe zij deze meeting afhandelen, zodat u verdere beslissingen kunt nemen.

 

5. Vraag een offerte aan

De kosten staan voor sommigen ​​misschien bovenaan de lijst bij het nemen van een beslissing en het is belangrijk om een ​​offerte te krijgen voordat u iemand inhuurt om te vergelijken.Maar als u kiest voor een schoonmaakdienst of schoonmaakservice op basis van de laagste prijs, kunt u in de problemen komen! Zorg ervoor dat u inhuurt op basis van de service die u nodig heeft en waar u om vraagt, en als u hoge verwachtingen heeft, zal dit hogere kosten met zich meebrengen.

 

6. Zorg ervoor dat u een achtergrondcontrole heeft uitgevoerd

Er komt regelmatig een schoonmaker bij u thuis en u wilt weten of deze betrouwbaar is. Schoonmaakdiensten moeten kunnen verifiëren dat ze hun werknemers hebben gescreend op veiligheidsrisico’s en ervoor kunnen zorgen dat ze over geldige werkvergunningen beschikken. Maar als u niet via een bedrijf inhuurt, zorg er dan voor dat u deze documenten van de potentiële schoonmaker krijgt voordat u een beslissing neemt.

 

7. Beschikbaarheid en flexibiliteit

Als u weet hoe vaak u moet worden schoongemaakt, moet u controleren of uw schoonmaker of schoonmaakdienst u die uren kan bieden. Een schoonmaakdienst kan betrouwbaarder en flexibeler zijn, omdat ze een team van werknemers hebben om te helpen, terwijl u met een privé-schoonmaker wellicht moet onderhandelen op welke dagen ze beschikbaar kan zijn om voor u te werken.

 

Dit lijkt misschien veel om rekening mee te houden, maar dit zal u helpen de juiste persoon of het juiste bedrijf te vinden! Onthoud dat deze schoonmaker bij u thuis komt, dus u wilt er zeker van zijn dat u de juiste persoon of dienst heeft gevonden waar u zich het prettigst bij voelt.

Of u nu een eenmalige schoonmaak, een maandelijkse opruiming of een regelmatige schoonmaak nodig heeft, VIDeMI kan u helpen!

Neem contact op met ons kantoor voor een proef schoonmaak om kennis te maken met onze goed opgeleide en professionele medewerkers!