10 Schoonmaaktips om tijd en energie te besparen

mrt 15, 2021

We voeren huishoudelijke taken uit op de “automatische piloot”, maar wat zou het fijn zijn als er een snellere en efficiëntere manier was om het schoonmaakwerk gedaan te krijgen?

Hier zijn 10 schoonmaaktips die niet alleen tijdbesparend zijn, maar die jouw schoonmaakroutine ook gemakkelijker maken om zodoende jouw tijd aan leukere dingen te besteden!

 

1. Plan je schoonmaaktijd

Plan het werk in blokken van 30 minuten. Gebruik een timer en stel deze in op een half uur en doe dan zoveel mogelijk werk in die tijd. Doordat je geen of weinig afleiding hebt, krijg je in die tijd zoveel mogelijk gedaan.

 

2. Blijf bij één kamer tegelijk

Als jij je hele huis wilt schoonmaken, wissel dan niet tussen kamers. Maak één kamer tegelijk schoon, want dit houdt je georganiseerd en tijdbesparend.

 

3. Bereid je voor voordat je gaat stofzuigen

Om het stofzuigen sneller en gemakkelijker te laten verlopen, moet je de kamer voorbereiden door alles van de vloer op te pakken, meubels te verplaatsen en karpetten op te halen. Door dit te doen, beweeg je sneller door de kamer en verminder je het aantal starts en stops dat je zou kunnen vertragen.

 

4. Gebruik uw vaatwasser:

Gebruik de vaatwasser voor allerlei moeilijk schoon te maken armaturen, zoals koelkastroosters, ventilatoren en filters en zelfs ovenroosters!

 

5. Gebruik rubberen handschoenen voor haren van huisdieren

Haar van huisdieren kan lastig zijn, maar gebruik rubberen handschoenen om haren van je meubels af te vegen en gooi ze weg als je klaar bent!

 

6. Wassen op lage centrifugeersnelheid

Om kreukels in je wasgoed te verminderen en om de strijktijd te verkorten, selecteer je een programma of je verlaagt de centrifugeersnelheid van uw wasmachine tot minimaal 800 tpm. Als de cyclus is afgelopen, schudt je de kleding uit.

 

7. Organiseer je lakens

Bewaar bijpassende sets lakens en slopen opgevouwen in de lakens, dit neemt niet alleen minder ruimte in beslag, maar je bespaart ook tijd wanneer het tijd is om de lakens te verschonen.

 

8. Maak uw houten jaloezieën eenvoudig schoon

Gebruik een vochtige sok om stoffige en vuile houten jaloezieën of metalen staven in een mum van tijd schoon te maken. Door de sok om je hand te doen en als een doek te gebruiken, wordt het veel gemakkelijker voor je om daarmee schoon te maken. En als je klaar bent, kan de sok gemakkelijk in de wasmachine worden gewassen.

 

9. Kranten om vloeistoffen op te nemen

Gebruik oude kranten om ze op de bodem van vuilniszakken te doen, om vocht op te nemen. Hierdoor blijft de bak langer schoon en minder nare luchtjes!

 

10. Laat perfectie los: onthoud dat jij je ergste criticus bent!

Een huis kan niet altijd perfect zijn en wat belangrijk is, is dat je geniet van jouw huis en gezin! Wees blij met de schoonmaak die je kunt doen en als het te veel wordt, vraag dan om hulp!

 

Bij Videmi Services begrijpen we dat jouw tijd kostbaar is en dat de meeste mensen deze beperkte tijd niet aan schoonmaakklusjes willen besteden. Ons team van getrainde professionals wordt daarom altijd ingelicht over de klus, zodat u geen toezicht hoeft te houden!

Wil je proberen om te zien of wij een goede match zijn?
Boek dan een proefreiniging en krijg de eerste 2 uur GRATIS schoonmaak!

E-mail ons voor een offerte