7 schoonmaaktips om COVID19 buiten de deur te houden

dec 12, 2020

Je hebt ondertussen wel gehoord dat het coronavirus uren op oppervlakken kan blijven leven, het goede nieuws is dat eenvoudige desinfectiemiddelen het virus kunnen doden! Daarom speelt het regelmatig schoonmaken van uw huis en omgeving een cruciale rol bij het beperken van de overdracht van COVID-19.
Epidemiologen en andere specialisten raden aan om huizen, werkruimten regelmatig te reinigen en te desinfecteren en plekken die vaak worden aangeraakt, minstens één keer per dag reinigen. Dit lijkt misschien veel, maar door deze punten aan uw routine toe te voegen, kunt u het risico op infectie voor u en anderen in uw huishouden en uw omgeving helpen verminderen:

1. Reinig dagelijks veel gebruikte oppervlakken

Elk huis is anders, maar veel gebruikte oppervlakken omvatten meestal: handgrepen van deuren en kasten, koelkast handgreep, stoelen, trapleuningen, keuken- en badkamer oppervlakken, kranen, toiletten, lichtschakelaars en favoriet speelgoed. Deze oppervlakken worden aanbevolen om dagelijks te reinigen, eerst met een gewone reinigingsoplossing en ten slotte met een desinfecterend middel.

2. Desinfecteer na het reiniging

Reinig het oppervlak eerst met zeep of wasmiddel en water, want als je voedseldeeltjes, lichaamsvloeistoffen of vuil hebt en je gebruikt er een ontsmettingsmiddel op, wordt het ontsmettingsmiddel geïnactiveerd door het organische materiaal. Gebruik dan een desinfecterend product met alcohol (ongeveer 70%) of bleekmiddel. Azijn en andere natuurlijke producten worden NIET aanbevolen.
Veel desinfecterende producten, zoals doekjes en sprays, moeten enkele minuten nat blijven op een oppervlak om effectief te zijn. Het is daarom belangrijk om het niet weg te vegen nadat u het op een oppervlak heeft aangebracht.

3. Verminder rommel voor eenvoudiger schoonmaken

Door rommel te verminderen en moeilijk schoon te maken items te verwijderen, wordt het schoonmaken gemakkelijker en kunt u vaker schoonmaken. Houdt er rekening mee dat niet alle oppervlakken en items bleekmiddelel aankunnen en dat u aandacht moet besteden aan de verschillende materialen in uw huis.

4. Maak ook je elektronica regelmatig schoonMobiele telefoons en andere vaak aangeraakte elektronica zoals tablets, afstandsbedieningen, toetsenborden, muizen en gameconsoles kunnen ziektekiemen bevatten. Deze elektronica moet regelmatig worden gereinigd en gedesinfecteerd. Gebruik een desinfecterend doekje of alcoholoplossing (minimaal 70%).
Zorg er ook voor dat je de behuizing van jouw telefoon of tablet verwijdert, de onderkant schoonmaakt, weer aanbrengt en vervolgens de buitenkant schoonmaakt.

5. Maak vaker schoon als er iemand ziek is

Als je iemand in het huishouden hebt die ziek is, moet je jouw schoonmaakfrequentie drastisch verhogen! Misschien hebben ze geen COVID-19 (of weet je het nog niet), maar tenzij je wilt worden
aangestoken door wat ze hebben, moet je grondig en vaak schoonmaken. De zieke moet geïsoleerd zijn, maar zorg er ook voor dat je (indien mogelijk) een aparte badkamer gebruikt en zeker geen persoonlijke gebruiksvoorwerpen deelt. Zelfs het delen van een tube tandpasta is een manier om ziektekiemen te verspreiden. Bestek, borden en kleding van een zieke persoon moeten op hoge temperatuur worden gewassen om de ziektekiemen te doden, dus gebruik je vaatwasser en wasmachine vaak.

6.  Doe je schoenen uit en kleedt je om, als je thuiskomt

Het is momenteel nog niet geheel duidelijk hoe lang het COVID-19-virus kan overleven op stof, maar je kleding kan plastic en metalen elementen bevatten waarop het een paar uur kan overleven.
Gebruik je gezond verstand en goede praktijken om te overwegen, zoals het uittrekken van je schoenen wanneer je jouw huis binnenkomt en het aantrekken van schone kleren wanneer je naar huis terugkeert nadat je op openbare plaatsen bent geweest, en het onmiddellijk daarna wassen van je handen met water en zeep.

7. Wasgoed / de was doen

Was je lakens, handdoeken en kleding regelmatig op de warmste geschikte stand van de wasmachine en droog de kledingstukken vervolgens volledig om het virus te doden. Schud vuile was niet uit, maar verzamel het zorgvuldig om in de wasmachine te doen en was altijd je handen met water en zeep nadat je de was hebt afgehandeld.

 

Dit zijn schoonmaaktips die je gemakkelijk in jouw routines kunt opnemen. Het is van vitaal belang om de schoonmaakfrequentie te verhogen, maar het kan moeilijk zijn om tijd vrij te maken in je drukke agenda.

Maar VIDeMI Services kan je daarbij helpen!! Ons personeel is opgeleid en gekwalificeerd om jou te helpen bij het
desinfecteren van jouw huis en het naleven van deze reinigingsnormen.

Boek een proefreiniging en krijg de eerste 2 uur gratis!
Neem contact met ons op voor meer informatie